Quilteværkstedet

Merethe Søby, Smedestræde 12, Overby, 4583 Sjællands Odde

 

Home

Galleri

Quilteværksted

Links

Tips og ideer

 

Jeg startede med at sy patchwork i 1991, hvor en god veninde lærte  mig at sy over pap. Det tog en evighed at blive færdig med noget, og det blev kun til mindre ting. Jeg lavede dog 2 sengetæpper, som kan ses i Galleriet.

I august 2005 flyttede jeg med min mand til Oregon, USA. Jeg skulle ikke arbejde og havde brug for en hobby, jeg kunne få tiden til at gå med. Jeg fandt en Quiltshop i Lake Oswego, hvor vi bosatte os, og gik ind for at købe noget stof til en sofapude.

Det viste sig, at de også holdt kurser, og jeg meldte mig straks på Quiltmaking 1 - maskinsyning for begyndere. Jeg var heldig at få en helt fantastisk lærer, Billie Mahorney, som er en meget dygtig quilter, og som underviser i traditionel præcisionssyning på maskine.

Det er vigtigt at lære at skære og sy præcist for at kunne udvikle sine teknikker. Dette blev videreudviklet på Quiltmaking 2 & 3, Det er forskellige stjerner, som man nok ville sy i hånden på pap, men som er videreudviklet til at sy på maskine. En masse matematik, blokkene er tegnet på grafpapir, men en god måde at regne præcist ud hvordan der skal skæres og syes.

I de 3½ år jeg har boet i USA, har jeg taget en masse kurser hos virkelig dygtige quiltere. Jeg har lært en masse forskellige maskinsynings teknikker, som jeg gerne vil give videre til dig hvis du skulle få lyst til at skifte håndsyningen ud med symaskinen.

Jeg har åbnet mit værksted, så man kan kigge ind og se hvad jeg laver. Der er mulighed for at få kurser i stort set alt hvad jeg har lavet. Se siden retreat og kurser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min første quilt blev dette smukke sengetæppe, som har ligget på vores seng, siden det blev færdigt i 1998.

Det er  håndsyet på pap, og er aldrig blevet quiltet. Det er kun holdt sammen med en træperle i midten af hver stjerne. Det tog ca. 7 år, før tæppet var færdigt.